Realizăm la cheie camere, tuneluri, containere și depozite frigorifice
Realizăm la cheie camere, tuneluri, containere și depozite frigorifice
Pentru a păstra aceste două alimente mai mult timp, trebuie să se realizeze corect toți pașii din fiecare etapă de culegere, manipulare, păstrare și transport.
Sistemele de ventilație și cele de răcire realizate în parteneriat cu partenerul Cantek oferă economii de energie de până la 71% în timpul depozitării.
Fiecare producător trebuie să investească în tehnologii inovative și sustenabile.
Cu metodele tradiționale între 40-80% din culturile de ceapă și cartofi au ca rezultat alterarea. Iar, în acest moment, nici economia, nici planeta noastră nu-și mai pot permite astfel de distrugeri.
Sistemele de ventilație susțin sistemele de stocare la rece care includ etapele de uscare, întărire, răcire, depozitare și pregătire pentru piață.
✓ Creșterea duratei de depozitare a alimentelor;
✓ Economii de energie de până la 71% în timpul depozitării;
✓ Controlul temperaturii, umidității și a dioxidului de carbon.
De exemplu, cultura de cartofi de consum care este depozitată la rece, i se scade temperatura cu 0,5°C pe zi și este depozitată la temperaturi 4-10°C, pe când cartofii de sămânță se păstrează la temperaturi constante de 2-4°C într-un depozit frigorific.
Pe lângă controlul temperaturii și umidității, este important și controlul dioxidului de carbon. Acesta trebuie menținut la anumite limite.
Ceapa nu poate fi depozitată imediat după recoltare la rece, ea trebuie să fie uscată timp de câteva zile. Ceapa este pregătită pentru depozitare la rece prin scăderea temperaturii la maxim cu 0,5 °C pe zi pentru a ajunge la temperatura ideală de depozitare la rece puțin câte puțin. Aceasta în funcție de soi este depozitată la temperaturi între 0 °C și +2 °C. Dar, ventilația este vitală în depozitarea cepei.
Atât culturile de cartof și ceapă, nu pot fi comercializate direct din depozitul frigorific, ci trebuie să se încălzească treptat, controlat astfel încât să se prevină condensul.
Agentul frigorific utilizat este din ce în ce mai important, acesta având impact asupra mediului înconjurător dar și asupra costurilor în exploatare. De aceea Midal, utilizează agenți frigorifici ce se supun normelor europene în vigoare.
Opțional camerele de refrigerare pot fi prevăzute cu:
– pardoseală izolată și cu strat de uzură de tip TEGO, aluminiu sau inox;
– sistem monitorizare temperatură;
– perdea siliconică sau perdea aer;
– instalație back-up.
Oferim soluții specializate ce sunt certificate la nivel european.
Pe baza solicitării venite de la fiecare client, realizăm următorii pași:
Proiectele de frigotehnie și cele care implică instalații frigorifice sunt specialitatea noastră. Te sprijinim cu toate informațiile de care ai nevoie, lasă-ne detaliile proiectului tău, aici:
Configurează-ți camera frigorifică dedicată afacerii tale, simplu și rapid! Obține în maxim 10 minute o ofertă de preț adaptată nevoilor tale!
Specialistul Midal îți stă la dispoziție de luni până vineri între orele 09:00 – 17:30
Copyrights © Midal 2022. Toate drepturile rezervate.