Depozite cu atmosferă controlată - Midal

Realizăm la cheie camere, tuneluri, containere și depozite frigorifice

Configurator

Depozite cu atmosferă controlată

Un depozit cu atmosferă controlată este o unitate de depozitare concepută pentru a menține condiții specifice de mediu în zona de depozitare.

Scopul unei depozitări cu atmosferă controlată este de a păstra calitatea și de a prelungi perioada de valabilitate a mărfurilor depozitate, în special a articolelor perisabile, cum ar fi fructele, legumele și alte produse sensibile.

Pe lângă HVAC, se controlează și umiditatea din depozit, care ajută la prevenirea mucegaiului, acarienilor, mucegaiului etc. pe produsele dumneavoastră.

Depozit cu atmosferă controlată

Câteva dintre caracteristicile cheie ale unui depozit cu atmosferă controlată sunt:

Controlul temperaturii

Controlul temperaturii

Temperatura din interiorul depozitului este reglată cu atenție pentru a se potrivi cerințelor specifice ale mărfurilor depozitate. Acest lucru ajută la încetinirea procesului de coacere, la reducerea deteriorării și la păstrarea calității produsului.

Controlul umidității

Controlul umidității

Nivelurile de umiditate sunt controlate pentru a preveni problemele legate de umiditate, cum ar fi creșterea mucegaiului, proliferarea bacteriilor și degradarea texturii. Diferite produse au cerințe diferite de umiditate, iar depozitul este echipat corespunzător pentru a răspunde acestor nevoi.

Compoziția gazelor

Compoziția gazelor

Se realizează prin reglarea nivelurilor de oxigen (O2), dioxid de carbon (CO2) și etilenă (C2H4). Modificarea acestor gaze poate ajuta la inhibarea creșterii agenților patogeni, la întârzierea maturării și la prevenirea deteriorarii calității.

Sisteme de monitorizare și control

Sisteme de monitorizare și control

Senzorii, înregistratoarele de date și sistemele automate permit monitorizarea continuă, iar ajustările pot fi făcute după cum este necesar pentru a menține condiții optime.

Ambalare și paletizare

Ambalare și paletizare

Produsele depozitate într-un depozit cu atmosferă controlată sunt adesea ambalate și paletizate într-un mod care facilitează circulația adecvată a aerului.

Circulația și ventilația aerului

Circulația și ventilația aerului

Acest lucru ajută la distribuirea uniformă a temperaturii, umidității și compoziției gazelor, asigurând o conservare constantă.

Depozitarea pe termen lung

Depozitele cu atmosferă controlată sunt utilizate în mod obișnuit în industria agricolă și alimentară. Acestea permit producătorilor, distribuitorilor și comercianților cu amănuntul să depoziteze bunuri pentru perioade lungi de timp, fără a compromite calitatea acestora, ceea ce poate fi deosebit de benefic pentru produsele sezoniere sau foarte perisabile.

Prin crearea unui mediu optim, aceste depozite ajută la menținerea prospețimii produselor, la reducerea pierderilor și la îmbunătățirea eficienței lanțului de aprovizionare. 

Avantajele unui depozit cu atmosferă controlată

Un depozit cu atmosferă controlată oferă mai multe avantaje pentru depozitarea mărfurilor perisabile și a produselor sensibile. Iată câteva beneficii cheie:

Perioada de valabilitate extinsă

Perioada de valabilitate extinsă

Poate prelungi semnificativ durata de valabilitate a articolelor perisabile.

Calitate îmbunătățită a produsului

Calitate îmbunătățită a produsului

Menținerea unor condiții specifice de mediu ajută la păstrarea prospețimii, aromei, texturii și valorii nutriționale a mărfurilor depozitate.

Disponibilitate sezonieră

Disponibilitate sezonieră

Ajută la menținerea unei prezențe consistente pe piață și răspunde cererii consumatorilor pe tot parcursul anului.

Economii de costuri

Economii de costuri

Capacitatea de a cumpăra și stoca produse în vrac în perioadele de prețuri mai mici poate ajuta să profitați de fluctuațiile pieței și să asigurați oferte mai bune.

Flexibilitate în aprovizionare

Flexibilitate în aprovizionare

Se pot ajusta nivelurile de stoc, astfel încât să se răspundă la cerințele pieței și la optimizarea programelor de distribuție în funcție de disponibilitatea produselor stocate.

Siguranța alimentară îmbunătățită

Siguranța alimentară îmbunătățită

Depozitarea în atmosferă controlată ajută la menținerea unor standarde mai ridicate de siguranță alimentară prin reducerea riscul de contaminare.

Dezavantajele unui depozit cu atmosferă controlată

În timp ce un depozit cu atmosferă controlată oferă avantaje semnificative, există și câteva potențiale dezavantaje de luat în considerare, precum:

Investiție inițială ridicată

Investiție inițială ridicată

Costurile includ instalarea de echipamente frigorifice specializate, cum ar fi instalația de frig, panotajul, sistemele de absorbție a CO2 și a etilenei, sisteme generatoare de azot, senzori și dispozitive de monitorizare.

Mentenanță specializată

Mentenanță specializată

Întreținerea și calibrarea regulată a echipamentelor sunt necesare pentru a asigura funcționarea corespunzătoare. Complexitatea acestor operațiuni conduce la optarea pentru o companie specializată sau angajarea unui personal calificat.

Dependență de sursa de alimentare

Dependență de sursa de alimentare

Orice întrerupere de curent sau defecțiune a echipamentului poate duce la condiții de mediu compromise și la deteriorarea potențială a produselor depozitate. Implementarea sistemelor de alimentare de rezervă și a planurilor de urgență devine crucială pentru atenuarea acestor riscuri.

Beneficiarii unui depozit cu atmosferă controlată

Depozitele în atmosferă controlată sunt deosebit de benefice pentru industriile care se ocupă cu mărfuri perisabile și produse sensibile la condițiile de mediu. Iată câteva industrii și întreprinderi care pot necesita un depozit în atmosferă controlată:

Acestea sunt doar câteva exemple de industrii. În principal, orice industrie care se ocupă cu produse perisabile sau sensibile care necesită un control precis al mediului pentru a păstra calitatea, prospețimea și durata de valabilitate poate lua în considerare implementarea unei soluții de depozitare în atmosferă controlată.

Proiectele de frigotehnie și cele care implică instalații frigorifice sunt specialitatea noastră. Te sprijinim cu toate informațiile de care ai nevoie, lasă-ne detaliile proiectului tău, aici:

Ofertă Exclusivă pentru Tine!