Diferența între camera frigorifică și camera de congelare - Midal

Realizăm la cheie camere, tuneluri, containere și depozite frigorifice

Configurator

Diferența între camera frigorifică și camera de congelare

Camera frigorifica Midal

Sistemul frigorific poate influența cu adevărat capacitatea operațională generală a afacerii. Dacă se dorește să se crească eficiența și să se reducă timpul de nefuncționare și costurile, atunci trebuie să se aleagă un sistem frigorific corect.

Pentru a înțelege mai bine ceea ce este necesar trebuie să se cunoască diferențele dintre o cameră frigorifică și una de congelare, chiar dacă cele două au un designul general și o structură destul de asemănătoare.

 

Principalele diferențe între cele două tipuri de sisteme frigorifice:

  1. Intervalul de temperatură

Pentru camera frigorifică intervalul de temperatură se menține între 20C și 100C, fiind concepută pentru a menține produsele proaspete la o anumită temperatură. Pentru camera de congelare, intervalul de temperatură se menține la valori cu minus, ajungând și la valori de -800C, fiind concepută pentru a menține la îngheț produsele.

 

  1. Perioada de utilizare

Produsele care sunt stocate în camera frigorifică urmează să fie folosite într-un termen foarte scurt, iar cele care sunt depozitate în camera de congelare pot fi utilizate și după câteva luni.

 

  1. Aplicații

Scopul camerelor frigorifice este de a stoca produsele la o temperatură scăzută peste temperatura de îngheț. Are avantajul de a le utiliza în câteva secunde/minute.

Scopul produselor care sunt depozitate în camerele de congelare este de a le conserva pe o perioadă mai extinsă și este posibilă datorită temperaturilor extrem de scăzute care împiedică acumularea și multiplicarea microbilor.

 

  1. Construcție

Construcția celor două tipuri de sisteme frigorifice este asemănătoare la exterior. Diferența este că la camera de congelare construcția este mult mai izolată în interior, podeaua are și ea o izolație sau este construită diferit, pentru a preveni transferul de căldură.

 

 

Un sistem frigorific care îmbunătățește funcționalitatea, crește eficiența, produce economii de costuri și reduce impactul asupra mediului. Echipa noastră de specialiști este pregătită să adapteze un sistem eficient și din punct de vedere al consumului de energie electrică utilizând cele mai noi tehnologii (Invertor) pentru proiectul dumneavoastră.

 

Pentru mai multe detalii contactați-ne: midal.ro/contact.