Crește randamentul sistemului frigorific cu o mentenanță periodică - Midal

Realizăm la cheie camere, tuneluri, containere și depozite frigorifice

Configurator

Crește randamentul sistemului frigorific cu o mentenanță periodică

Depozit frigorific Medicina Pharma Logistics Medicine Industry Warehouse

Pentru a observa dacă există anumite defecțiuni la camera sau depozitul frigorific este necesar să se realizeze periodic o cercetare cât mai amănunțită a stării de sănătate a sistemului frigorific. O mentenanța permanentă oferă potențialul de a îmbunătăți eficiența și calitatea sistemului frigorific pe care îl dețineți.

Pentru domeniul farmaceutic, camera sau depozitul frigorific trebuie să funcționeze în parametrii stabiliți de ANM (Agenția Națională a Medicamentului). Cele mai importante aspecte privind depozitarea produselor farmaceutice sunt temperatura și umiditatea din fiecare cameră de refrigerare sau de congelare.

În aceste condiții este importantă maparea, validarea și monitorizarea continuă a condițiilor ambientale în toate practicile de depozitare (depozit gol sau plin).

Dacă nu sunt îndeplinite aceste standarde, materia primă farmaceutică sau produsul medicamentos poate fi afectat de orice abatere a temperaturii sau umidității.

 

Scopul mentenanței este de a evalua sistemul frigorific și componentele acestuia dacă funcționează corespunzător. Verificarea componentelor sistemului frigorific se referă la: agregate, presostate de înaltă și joasă, instalația electrică, izolația exterioară, senzorii, tole de la vaporizator, tabloul electric etc.

Pe baza datelor, urmărind diverși algoritmi și indicatori, cum ar fi temperatură, vibrații, electrice, presiune și alte măsurători se va determina dacă există o defecțiune la una din componentele camerei sau depozitului frigorific.

 

Prin mentenanță ne propunem:

– să determinăm modul în care spațiul respectiv își menține condițiile de temperatură și umiditate relativă, in contextul dat și în condiții extreme de mediu;

– ne asigurăm de păstrarea în condiții optime a produselor stocate;

– evaluăm și indicăm punctele critice ale spațiului de stocare pentru a putea interveni și corecta problemele din aceste zone;

– să găsim cea mai bună și rapidă soluție pentru fiecare punct critic.

 

În aceste condiții, cu o mentenanță corectă vei beneficia de:

– optimizarea componentelor individuale

– limitarea costurilor

– funcționare eficientă

– sustenabilitate

– limitarea defecțiunilor grave

– diminuarea timpului de nefuncționalitate.

 

Dacă doriți să reduceți cheltuielile neplanificate, a timpului de oprire neplanificat și să creșteți siguranța, apelați la o mentenanță periodică. Este mai bine să previi decât să tratezi.