Sistemele frigorifice - Secretul alimentelor proaspete - Midal

Realizăm la cheie camere, tuneluri, containere și depozite frigorifice

Configurator

Sistemele frigorifice – Secretul alimentelor proaspete

Midal Depozit frigorific legume fructe

Secretul pentru a livra consumatorilor produse alimentare proaspete și de înaltă calitate este o depozitare eficientă, sustenabilă, ecologică, chiar de la producție/culegere până la consum.

De multe ori factorii care afectează eficiența camerelor și depozitelor frigorifice sunt:

  • calitatea echipamentului utilizat;
  • configurarea echipamentului în funcție de produsele care urmează să fie răcite, condițiile climatice și așteptările utilizatorilor;
  • soluțiile tehnologice propuse.

 

Midal Partener Cantek depozit cu atmosfera controlata

 

Midal proiectează și instalează camere și depozite frigorifice personalizate astfel încât să asigure cele mai precise și eficiente depozite frigorifice. În plus, oferim servicii post-vânzare și garanții pentru sistemele frigorifice montate.

 

Principalii agenți frigorifici utilizați în sistemele de răcire sunt freonul, amoniacul, dioxidul de carbon, glicolul și propanul. Alegerea lichidelor de răcire se face în funcție de caracteristicile produsului care urmează să fie depozitat, de dimensiunea unității și de așteptările utilizatorilor.

Se produc toate soluțiile de răcire cu o singură treaptă sau dublă (sistem în cascadă) utilizând unul sau doi dintre acești agenți frigorifici, în funcție de procesele industriei frigorifice.

 

Sistemele de depozitare frigorifică sunt clasificate în funcție de produsele care urmează să fie depozitate și de scopurile de utilizare:

  • Cameră răcoroasă industrială (+5 °C până la +15 °C)
  • Camera frigorifică industrială (-5 °C până la +5 °C)
  • Camera de congelare industrială (-30 °C până la -15 °C)
  • Camera de congelare cu șoc (-60 °C până la -30 °C); tip de depozitare în congelator scăzând rapid temperatura alimentelor
  • Depozitare în două etape (-18 °C până la +5 °C); permite atât congelarea, cât și depozitarea la rece
  • Depozitare la căldură și la rece (0 °C până la +20 °C); permite atât depozitarea la rece, cât și la rece.

 

Unitățile de răcire se bazează pe îndepărtarea căldurii nedorite dintr-o sursă și transferul acesteia către o altă sursă.

Efectuând analize amănunțite pe baza așteptărilor clienților, a caracteristicilor produselor ce urmează să fie depozitate și a caracteristicilor geografice ale regiunii în care se află depozitul frigorific, Midal și Cantek oferă întotdeauna unități de răcire care permite o răcire de calitate superioară ce oferă cea mai eficientă și utilă soluție pentru asigurarea prospețimii fiecărui produs alimentar.